Project Description

Zwembroek aan, handdoek over je schouders, en op flipflops voor de televisie, wanr in deze aflevering van KampeerTV gaan we naar Tropical Islands. Verrassing: vlakbij bij Berlijn!

In de aflevering van vandaag bezoekt tv-presentator Loran vakantieparadijs Tropical Islands, een gigantisch overdekt vakantieparadijs op een steenworp van Berlijn. Hij gaat op zoek naar Nederlandse vakantiegangers en test de tropische zwembaden, waterslides en glijbanen. Kijk mee, als je durft! Enne… wist je dat je hier ook kunt kamperen?

Tropical Islands
Midden in het Duitse Spreewald ligt een tropische verrassing, maar aan de buitenkant van de enorme hal (360 meter lang, 110 meter hoog en 200 meter breed) zou je dat nog niet meteen zeggen. Ooit bedoeld voor de bouw van zeppelins, maar omgetoverd in een gigantisch vakantieparadijs, compleet met zwembaden, waterslides, palmbomen witte zandstranden en lagunes. Bijzonder is dat je voor Tropical Islands geen afmattende vliegreis nodig hebt: een ontspannen rit richting Berlijn volstaat. Zodra Loran z’n zwembroek aan heeft, ontmoet hij een drietal bikkels waarmee hij de 25 meter hoge glijbanen gaat uitproberen. Daarna ontdekt hij de outdoor waterwereld ‘Amazonia’: een 35.000 vierkante meter grote setting van natuur, aangrenzend aan Tropical Islands. Met de familie Schelvis – waterratten pur sang – gaat hij op expeditie en komt nog veel meer tropische verrassingen tegen. Hij wordt uitgenodigd voor een overheerlijke Duitse BBQ op de camping die direct naast Tropical Islands ligt – eindelijk even relaxen!

Alles d’r op en d’r aan…
Fiona duikt in de wereld van de campers. Kampeerauto’s zijn populairder dan ooit en een de best verkopende camper is de Weinsberg CaraCompact Pepper. Helemaal afgeladen met opties, zoals een riante zonneluifel, satelliet-tv en nog veel meer. Bij De Wit Schijndel laat Fiona zien hoe je in je eentje de opblaasbare Airwolf-tent van Bardani kunt opzetten: met een soort fietspomp staat-ie in een paar minuten. In aflevering-6 beantwoordt de tv-presentatrice een lezersvraag met hulp van Camp-to-Go, ze laat zien hoe makkelijk je vakantiebagage kunt inpakken met Car-Bags en ze vliegt ook nog even naar het prachtige Italië om de Sunlodge Safari te testen van Suncamp Holidays. Om een beetje tot rust te komen ploft Fiona mog even voor de televisie: via Joyne kun je overal in Europa naar je favoriete programma’s kijken. En naar het weer in Nederland, natuurlijk!

Tips van de redactie:
Ben je op zoek naar een goede gebruikte, of misschien wel een nieuwe caravan, vouwwagen of camper? Kijk dan op CampersCaravans.nl. Daar vind je een enorm overzicht van nieuwe en gebruikte kampeermiddelen, actiemodellen en accessoires!

Aflevering terugkijken? Klik hier