Project Description

In de vijfde aflevering van KampeerTV trekken we de wandelschoenen aan. We verkennen het Teutoburgerwald, op een paar uur rijden van Nederland! Lekker dichtbij, ideaal voor de vakantie of een weekendje weg!

Het Teutoburgerwald bestaat uit dichte bossen, romantische vakwerkhuisjes in lieflijke dorpjes – perfect voor om af en toe ‘ns met de fiets op verkenningstocht te gaan, of om te hiken in de omgeving. Ook tv-presentator Loran trekt z’n bergschoenen aan voor een stevige wandeling door de bossen.

Ferienpark Teutoburgerwald
Voor deze aflevering bezoeken we Ferienpark Teutoburgerwald, een kleinschalige camping in het plaatsje Barntrup. Hier kampeert de familie Den Hartog: ze houden van fietsen in de omgeving, maar het zijn ook fanatieke wandelaars die wel voor een tochtje zijn te strikken voor een prachtige route te fietsen in de bossen. Vandaag gaat de familie Den Hartog klimmen in het Teuto-Kletterpark in Detmold, vlak naast het indrukwekkende monument Hermannsdenkmal. TV-presentator Loran mag mee klauteren en het zal Loran niet zijn of hij neemt natuurlijk het moeilijkste parcours tussen de boomtoppen. Hier staan allerlei hindernissen te wachten, waaronder een echte abseilbaan. Je bent gelukkig gezekerd met een veiligheidslijn die aan je klimsetje bevestigd zit. Je hoeft dus niet bang te zijn om naar beneden te vallen. Na zo’n hele dag klimmen, krijg je natuurlijk wel trek. Vader Jeroen heeft de kooltjes van z’n BBQ al snel roodgloeiend en Loran mag aanschuiven voor overheerlijke stukje vlees uit het Teutoburgerwald.

Instapcaravan en luxe vouwwagen
Fiona bekijkt in deze aflevering de Weinsberg CaraTwo Edition, een echte instapcaravan van net 12 duizend euro. De caravan heeft een vastbed voor twee personen en als de kinderen meegaan kun je de zithoek eenvoudig omtoveren tot een tweede bed. Onze TV-presentatrice test ook een bijzondere vouwwagen van Cabanon, de Malawi 2.0 die bij De Wit Schijndel in de showroom staat. Verbazend veel woonruimte in zo’n vouwwagen en ook qua comfort doet de malawi nauwelijks onder voor een caravan. Op het gebied van kampeertips behandelt Fiona een ingewikkelde lezersvraag, waarvan ze het antwoord vindt op www.camp-to-go.nl. Ook komen in deze aflevering de vernieuwde lichtgewicht gasflessen van Primagaz aan de orde, plus de handige reistassen van Car-Bags, die voor elk type auto apart worden ontworpen. Aan het eind van de aflevering neemt Fiona je mee in de wereld van de satelliettelevisie en laat ze zien hoe je met Joyne nooit meer je favoriete serie hoeft te missen op de camping.

Tips van de redactie:
Ben je op zoek naar een goede gebruikte, of misschien wel een nieuwe caravan, vouwwagen of camper? Kijk dan op CampersCaravans.nl. Daar vind je een enorm overzicht van nieuwe en gebruikte kampeermiddelen, actiemodellen en accessoires!

Aflevering terugkijken? Klik hier