Project Description

KampeerTV 2018 – aflevering-3

Bossen, heuvels en dalen: helemaal buitenland op toch niet meer dan drie uurtjes rijden. Dat zijn de Ardennen, hét gebied voor sportieve activiteiten. Zowel boven als ónder de grond… 

Je moet het maar durven: een avintuurlijk parcours door de ondergrondse galarijen van de Grotten van Han. Bóven de grond test Fiona de Knaus Südwind-caravan, bekijkt ze een moderne tenttrailer van Cabanon en vliegt ze naar Italië voor een flitsbezoek aan een kleine camping uit de ACSI-gids.

Parc La Clusure
Ploeteren in het aardedonker… Overall aan, helm op je bol en zaklamp mee, want in aflevering 3 gaan we ‘down under’ met de familie Van Koesveld, in de avontuurlijke door de Grotten van Han. De Koesveldjes kiezen tijdens hun vakantie voor Parc la Clusure, een luxe familiecamping in de heuvels en dalen van de Ardennen, vlakbij de grens van Luxemburg. Wandelen door de natuur is dagelijkse kost voor deze sportieve familie en omdat vader Nico nergens bang voor is, schakelen we een tandje omhoog met een speleo-parcours: een spannende route door de ondergrondse galerijen van de Grotten van Han, waarbij de Koesveldjes onze tv-presentator Loran op sleeptouw nemen langs de ondergrondse rivier. Na een hele dag ploeteren door de modder is de hele familie uitgehongerd. Daar weet vader Nico wel raad mee, want als koning-BBQ is het voor hem een koud kunstje om een heerlijke maaltijd van de grill te laten rollen. En Loran wil daar uiteraard wel iets van proeven…

Luxe en opzetgemak
Fiona test deze week de Knaus Südwind Silver Edition, een luxe caravan die zelfs de meest verwende kampeerders niet zal teleurstellen. Wist je dat dit model speciaal voor de Nederlandse markt werd ontwikkeld? Verder gaat Fiona op zoek naar slimme kampeertips op de website van Camp-to-go en bij kampeergigant De Wit Schijndel demonstreert Fiona de Cabanon Mercury vouwwagen. Deze tenttrailer biedt heel veel ruimte en je kunt ‘m bovendien snel opzetten – qua luxe doet zo’n vouwwagen bijna niet meer onder voor de caravan. In deze aflevering van KampeerTV vliegt Fiona ook even naar het prachtige Italië om een mooie camping te bekijken uit de ACSI-gids ‘Klein en Fijn’. Ze laat zien hoe handig te reistassen van Car-Bags zijn; die zijn op maat gemaakt voor bijna elke auto. En om even tot rust te komen kijkt Fiona televisie via Joyne: de nieuwe aanbieder van satelliet-tv – zo hoef je ook op de camping nooit meer je favoriete serie te missen.

Tips van de redactie:
Ben je op zoek naar een goede gebruikte, of misschien wel een nieuwe caravan, vouwwagen of camper? Kijk dan op CampersCaravans.nl. Daar vind je een enorm overzicht van nieuwe en gebruikte kampeermiddelen, actiemodellen en accessoires!