Project Description

Ticino, Zwitserland

De Zwitserse regio Ticino bekoort door z’n charme, boeit met z’n lifestyle en intrigeert door z’n Italiaanse taal. Hier geniet je van een mild klimaat, van palmen op schone stranden, van lieflijke dalen, romaanse kerken en pittoreske steegjes die op sfeervolle piazza’s uitkomen. En de Alpen zijn nooit ver weg…

Bergtochten, die in sneeuw en op rots beginnen, eindigen in kastanjebossen en vanaf de oevers rijzen beboste hellingen naar hoge toppen. Op alpenweiden bloeit de gentiaan, op de meerpromenade de camelia. Wie het dolce vita zoekt, vindt rust in subtropische tuinen. Wie liever de zenuwen prikkelt, laat zich door ravijnen drijven en wie zin heeft in cultuur, komt die overal tegen: dichters en kunstenaars voelden zich aangetrokken door romantische landschappen, architecten lieten zich door oude tradities tot hun gewaagde bouwwerken inspireren. Verleden en toekomst, noord en zuid, berg en laagvlakte, natuur en cultuur, stad en land: ze vormen een fascinerende eenheid vol tegenstellingen. Het avontuur heet: Ticino.

Ascona Locarno is een regio van emoties en tegenstellingen, een ideale bestemming voor je vakantie. Hier vind je alles: natuur, prachtige landschappen, het beste klimaat van Zwitserland, grote culturele evenementen, goed onderhouden strandbaden en wilde stranden, een vroeg voorjaar, een gouden herfst, goede wijn en regionale keuken, talrijke mogelijkheden om te wandelen en aan diverse sporten te doen, van golf tot extreme sporten als canyoning of het spectaculairste bungee jumping van Zwitserland.

Voor meer informatie klik je hier.