Project Description

Genieten met 5 sterren

De Belgische Ardennen behoren tot de mooiste natuurgebieden van Europa. Bij Maastricht de grens over, heerlijk wandelen en dorpjes bezoeken. De Belgische lekkernijen maken het af. BestCamp heeft vier topcampings in het hart van de Ardennen. KampeerTV genoot op de vijfsterren verwencamping Parc La Clusure, dichtbij Rochefort en de Grotten van Han.

Je hebt de keus: een eigen tent of caravan, een ingerichte tent of volwaardig vakantiehuis. Het Nederlandse koppel Jan en Nympha geeft er al vijfentwintig jaar leiding met aanstekelijke dynamiek. Het team is actief, behulpzaam en tegelijkertijd relaxed. Ook als er veel gasten zijn: de camping blijft schoon, opgeruimd en rustig.

Astronautje spelen
In de streek is genoeg te doen. Een wandeling door het wildpark bij de Grotten van Han bijvoorbeeld, om de Big Five van Europa te spotten. En wat dacht je van een astronautenrondje in het EuroSpaceCenter of een bezoek aan het kleinste stadje van België, Durbuy. Een ander uitje voor het hele gezin is het Chlorophylle park bij La Roche: hier leer je spelenderwijs over de natuur. Voor cultuur ga je naar het kasteel Lavaux-Sainte-Anne of het openluchtmuseum Fourneau Saint-Michel. Voo rkinderen organiseert de camping allerlei activiteiten in een dynamisch recreatieprogramma en actievelingen vermaken zich met sportieve (outdoor-)activiteiten of het Ardennen Rangers-programma.

Bourgondisch België
Typisch Belgische specialiteiten kun je ontdekken bij de plaatselijke supermarkt en op de markt. De ene avond eet je op je eigen terras of onder je eigen luifel, en voor een avondje gemak laat je je verwennen in ‘Le Val Joli’: het prima campingrestaurant. En voor verse croissants ga je ’s morgens gewoon even naar de campingwinkel. En dan pak je meteen je favoriete krantje mee!

Wandelen met Frans
De wandelingen met Frans, de natuurgids, zijn inmiddels legendarisch bij Parc La Clusure. Hij neemt je mee voor een wandeling door de bossen en over heuvels. Onderweg vertelt hij honderduit over de Ardennen, draagt hij een loflied voor bij een oude boom en verklapt hij de geheimen achter een door mos overwoekerd stenen kruis. Het maakt je nog bewuster van die prachtige Ardennen, een vijfsterren bestemming, nét om de hoek van Nederland.

Voor meer informatie over de Ardennen klik je hier.