Project Description

TROPICAL ISLANDS
Met de auto naar de tropen

Met de caravan achter de auto naar de tropen. Je kunt ’t je haast niet voor te stellen maar het kan: in Duitsland ligt Tropical Islands, een tropische droomwereld die zijn weerga in Europa niet kent, op 60 kilometer ten zuiden van Berlijn.

Zon, tropische temperaturen, palmen, witte stranden en regenwoud; je waant jezelf in het Caribische gebied of ergens ver weg, aan de Thaise of Maleise kust. In Europa’s grootste vrijdragende hal (de Dome) vind je dit uitdagende landschap, én meer. Want in directe verbinding met dat tropisch paradijs ligt Amazonia, een gebied ter grootte van vier voetbalvelden, waar de Whitewaterriver langs de diverse bekkens stroomt, dwars door een fantastisch buitengebied in een duinenlandschap. Met een watertemperatuur van 30 graden, het hele jaar door, 24 uur per dag!

400 meter strand
In de Dome vind je naast het 200 meter lange Zuidzee zandstrand de lagune, met veel speelplezier voor de kinderen. De lagune herbergt vier zwembaden, met watervallen en bubbelbaden en zorgt voor ongekend zwemgenot en waterplezier. Europa’s grootste saunalandschap met zeven verschillende sauna’s, massages… Kortom wellness in optima forma.  De jongste kinderen halen hier hun hart op in het kinderparadijs met go-carts, bumpboats, XXL-legoblokken en ander speelplezier, terwijl de groteren op avontuur gaan op Duitslands hoogste waterglijbaan of per luchtballon een rondreis maken door de enorme hal (110 meter hoog, bijna 400 meter lang en ruim 200 meter breed). In Tropical Islands zijn maar liefst dertien verschillende restaurants en bars te vinden, maar ook een hotel, helemaal in tropenstyle.

Uitstapjes
Tropical Islands bevindt zich op een steenworp van een van Europa’s meest trendy steden: Berlijn en Dresden, met zijn historische centrum rond de in oude glorie herstelde Frauenkirche. Perfect voor een dagtrip. Vanaf de camping bij Tropical Islands kun je ook naar het Spreewald in, om lekker te wandelen, te fietsen of met een platbodem te genieten van het brongebied van de Spree, terwijl de bootsman, of -vrouw) het schip met een paal door de vaarten voortbeweegt.

Meer informatie vindt je hier.