Project Description

Hartelijk welkom in het Land van Hermann

De vakantieregio Lippe-Teutoburger  Wald vormt het oostelijke deel van Noordrijn-Westfalen. De hoofdstad Detmold ligt, net zoals Bielefeld en Paderborn, direct bij de heuvelrug van het Teutoburger Wald. En: lekker dichtbij, want vanaf de Nederlandse grens is het niet verder dan 200 kilometer. Of je nu reist met een caravan, camper of vouwwagen: het Teutoburgerwald is snel te bereiken.

Voor historische charme en moderne cultuur bezoek je de stad Detmold. Hier kun je lekker rondwandelen langs allerlei bezienswaardigheden, maar je kunt er ok heerlijk shoppen of zelfs naar het theater, met bijzondere, internationale concerten. In het prachtig gerestaureerde centrum kun je lekker genieten van een vers getapt Detmolder biertje in een van de gezellige cafés en de restaurants hebben lekkere regionale gerechten op de kaart. De omgeving is een geweldig gebied voor wandelaars en fietsers. Een aanrader is  de Hermannsweg, een van de 15 top-wandelroutes van Duitsland. Maar ook de Europawandelweg E1 mag je als fanatieke wandelaar niet overslaan. En verder zijn er nog tientallen regionale wandelwegen, de fietspaden Römer-Lippe route, de Vorstenroute en de Europafietsroute R1.

Bezienswaardigheden
Leuke plekken om tijdens je vakantie te bezoeken zijn het openluchtmuseum LWL-Freilicht in Detmold, het vorstelijke residentskasteel en het Lippische Landesmuseum. Een andere highlight het Hermannsdenkmal met een enorm standbeeld van de beroemde Duitse held. Het monument torent van verre al boven de boomtoppen uit en herinnert aan de veldslag die hier in het Teutoburger Wald werd uitgevochten in jaar 9 na Christus, waarbij Hermann en zijn strijders een Romeinse legioen verpletterende. En andere plek die je zeker niet moet overslaan zijn de mysterieuze rotsformaties van Externsteine in Horn Bad Meinberg, het roofvogelpark Adlerwarte Berlebeck en het vogelpark Heiligenkirchen.
In de staf Detmold kun je vier thematische stadswandelingen doen én je kunt er je hart ophalen tijdens een serie jaarlijks terugkerende events, zoals het Winzerfest (wijnfeest), het Detmolder zomertoneelfeest, Lippe culinair en een Europees stratenfestival dat elke 2 jaar met Pinksteren plaatsvint, ook weer in 2018.

Voor meer informatie over het Teutoburgerwald, klik je hier.