Kampeer regio's

Veluwe

Prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden, zacht stromende beken… De Veluwe blijft je elke keer verrassen. Op nog geen uurtje rijden van de Randstad vind je deze prachtige regio die voor ieder wat te bieden heeft. Kom en ontdek het beste van de Veluwe!

Wandelend, fietsend, per Veluwescooter of mountainbike, er zijn talloze manieren om de prachtige omgeving te verkennen. Neem je verrekijker mee en spot herten, zwijnen en Schotse hooglanders vanuit de verschillende observatieposten op de Veluwe. Op de Veluwe ervaar je rust en ruimte, maar ook de bijzondere cultuurgeschiedenis. Dit alles maakt dat je heerlijk eindeloos kunt wandelen. En dat elk seizoen!

De Veluwe heeft een lange historie en mede daardoor een zeer diverse en interessante cultuur. Op veel plekken staat het roemruchte verleden in de vorm van hoge stadsmuren en indrukwekkende vestingen nog geheel of gedeeltelijk overeind. Uitgestrekte landgoederen met fraaie landhuizen laten natuurschoon en historie op nostalgische wijze hand in hand gaan. Ontdek de prachtige historische Veluwse dorpen, de eeuwenoude Hanzesteden Hattem, Elburg en Harderwijk of één van de landgoederen en kastelen.

Op culinair gebied biedt de Veluwe je eindeloos veel mogelijkheden. Van gezellige bistro’s tot sfeervolle restaurants en hippe bars waar het uitstekend vertoeven is. Culinaire hoogstandjes vind je in een van de sterrenrestaurants die de Veluwe rijk is in zowel Harderwijk als Vaassen. Er wordt op de Veluwe steeds meer gewerkt met erkende streekproducten. En dat proef je!  Streekproducten vind je uiteraard op het platteland waar ze worden gekweekt en op ambachtelijke wijze geproduceerd, maar ook in de vele horecagelegenheden en op de verschillende smaakevenementen die worden georganiseerd.

Geniet van de Veluwe op zijn puurst, er valt zoveel te ontdekken! Op hetbestevandeveluwe.nl lees je wekelijks nieuwe verhalen over unieke plekjes, bijzondere attracties en leuke evenementen. Laat je inspireren door verhalen, tips en ervaringen van ambassadeurs, bezoekers en locals en… deel zeker ook jouw foto’s en verhalen met #VisitVeluwe!

Meer informatie: Veluwe