Campings

‘t Urkerbos

’t Urkerbos is een familiecamping en ligt vlakbij het IJsselmeer en vissersplaats Urk.

De camping beschikt over verschillende kampeerplaatsen; standaard kampeerplaats, comfort kampeerplaats, en camperplaatsen. De standaard kampeerplaats is een ruime comfortabele plaats en is voorzien van een stroomaansluiting van 10 ampère en moderne sanitaire voorzieningen. De comfortplaatsen zijn voorzien van een stroomaansluiting van 6 ampère, een water aan- en afvoer en kabelaansluiting voor de televisie. De camperplaatsen liggen bij het camper service station waar je de mogelijkheid hebt om de watertank te vullen en te legen en dichtbij het sanitair gebouw. Elke plaats is voorzien van een stroomaansluiting van 10 ampère. Tevens is het mogelijk om je paard mee te nemen. Hiervoor zijn er speciale kampeerplaatsen met een privé stal en weitje. Daarnaast heb je de mogelijkheid om in de bak te rijden of door het omliggende Urkerbos te rijden.

Voor de kinderen is er genoeg te doen. Zo is er een zwembad, een speeltuin en een kinderboerderij. Verder biedt de manege verschillende activiteiten en wordt er in de vakanties veel georganiseerd door het animatie team.

Vanaf de camping zijn er verschillende mogelijkheden voor een dagje uit. Zo ligt Urk op ca. 3 kilometer afstand van de camping. In het oude vissersdorp kun je door de haven lopen, struinen door de smalle straatjes en weggetjes, de vuurtoren bezoeken, een museum bezoeken en natuurlijk een visje eten. Rondom Urk kun je ook prachtige fietstochten maken. Verder ben je zo in Lelystad, om Batavia stad of Bataviawerf te bezoeken, Walibi Holland, Schokland of de Orchideeënhoeve. Ook kun je met de veerdienst naar Enkhuizen gaan om bijvoorbeeld het Zuiderzeemuseum te bezoeken.

Meer informatie: Vakantiepark ‘t Urkerbos