Campings

‘t Noorder Sandt

Camping ’t Noorder Sandt ligt gelegen in Julianadorp en is een gezellige familiecamping.

De camping heeft verschillende soorten staanplaatsen; basisplaats, comfortplaats, camperplaats en tentplaatsen. De basisplaatsen zijn 100m2 en beschikt over 10 ampère stroom, een kabel-tv en WiFi-internet. Ook de comfortplaatsen zijn 100m2 en hebben dezelfde faciliteiten als de basisplaatsen met als extra een eigen waterkraantje en afvoer. Daarnaast liggen de comfortplaatsen rustiger gelegen. De camperplaatsen zijn 60m2 en beschikken net als de andere plaatsen over 10 ampère stroom, kabel-tv, water en afvoer. Met een tent mag je ook op de basisplaats of comfortplaats staan, maar er zijn ook speciale plaatsen voor tenten. Deze zijn 80m2, sta je wat meer beschut en zijn in de buurt van waterpunten. Net als de andere plaatsen heb je bij de tentplaatsen beschikking over 10 ampere stroom en WiFi-internet. Verder zijn er nog speciale groepsvelden. Verder beschikt de camping over diverse faciliteiten, zoals een overdekt zwembad, een infraroodsauna en een restaurant.

Op slechts 600 meter afstand van de camping ligt het Helderse Noordzeestrand. Op het strand kun je genieten van een wandeling of een kopje koffie, een ijsje of snack in het strandpaviljoen Zee van Tijd. Daarnaast ligt de camping midden tussen de bollenvelden. In april, mei, de zomer en het najaar is er van alles te zien. In het voorjaar kun je bij de Pluktuin en de Floratuin Julianadorp zelf je bloemen plukken. Verder ligt de camping in de buurt van de Helderse Vallei. In de Helderse Vallei vind je een natuur- en milieueducatief centrum met een uitkijktoren, speelgelegenheden, een kinderboerderij en een openluchttheater.

De camping is ook de ideale uitvalsbasis voor een dagje Texel, waar van alles te beleven is. Bezoek de gezellige dorpjes De Koog en Den Burg, de 150 jaar ouder vuurtoren of één van de vele musea. Verder is Zeehondenopvangcentrum Ecomare erg leuk voor kinderen, omdat er veel te zien en te doen is. De veerboot vertrekt ieder uur (en op topdagen ieder half uur) vanuit Den Helder.

Verder kun je leuke uitstapjes maken naar Wieringen, Alkmaar, Amsterdam, Volendam en de Zaanse Schans. Vanaf het voormalige eiland Wieringen kun je wadlopen of zeehondjes kijken. In Almaar kun je winkelen, slenteren langs grachten en begijnhofjes of de bekende Kaasmarkt bezoeken. Volendam staat bekend om haar schilderachtige huisjes, klederdracht en palingmuziek. Een bezoek is zeker de moeite waard. In Amsterdam kun je een rondvaart door de grachten maken, het Anne Frank huis bezoeken of gewoon lekker winkelen. De Zaanse Schans ligt op 45 minuten afstand. Er is veel te beleven en te zien, ook voor kinderen. Ook kun je een fluisterbootje huren.

Meer informatie: Camping ‘t Noorder Sandt