Kampeer regio's

Salzburgerland

Het Salzburgerland heeft veel te bieden voor liefhebbers van de bergen. 

Het Salzburgerland heeft veel te bieden voor liefhebbers van de bergen. De regio staat bekend om zijn ongerepte natuur, meren en de eeuwenoude zoutmijnen waar het gebied zijn naam aan te danken heeft. Salzburgerland heeft twee berggebieden; de Kitzbüheler Alpen en de Radstädter Tauern. Deze twee berggebieden hebben 2000 km aan pistes en kent 580 skiliften.

Het gevarieerde landschap met bergen, meren en bossen maakt het gebied zeer geschikt voor wandelaars. De streek heeft ruim 7200 km aan gemarkeerde wandelwegen, waarvan 30% een beschermd natuurgebied is. Daarnaast is het mogelijk om, in de zomermaanden, met één van de 50 kabelbanen het hooggebergte te bereiken.

Verder zijn de ijsgrotten in Werfen een bezoekje waard. Het is een gigantisch grottensysteem dat is ontstaan door ondergronds water dat miljoenen jaren geleden de grotten heeft gesleten.

Naast de prachtige natuur in het Salzburgerland zijn er ook tal van bezienswaardigheden in de steden en dorpen. Salzburg, de hoofdstad van de regio, heeft een rijk historisch verleden en kent daarom verschillende historische bezienswaardigheden. De Altstad, het oude stadscentrum, wordt gekenmerkt door de smalle straatjes en kleine gezellige pleintjes en is in zijn geheel opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.