Afleveringen

KampeerTV – aflevering-8 (26 maart 2017)

De camper verovert ons land: steeds meer mensen kiezen voor het reizen met een kampeerauto. In aflevering-8 van KampeerTV volgt Loran de KCK Camper Challenge, op een prachtige route langs de Burgenstrasse in Duitsland.

Vorig jaar verscheen de 100.000ste kampeerauto op de Nederlandse wegen – de camper is populairder dan ooit. Je bent van alle gemakken voorzien en de moderne generatie campers rijdt als een personenauto. Samen met 12 doorgewinterde caravan-kampeerders bekijkt Loran de voordelen van de camper.

Erwin Hymer Group

De camper is het perfecte vakantievoertuig als niet de bestemming maar de reis het doel is. Je kiest de mooiste routes en je bepaalt zelf op de bonnefooi waar je dit keer je luxe zomerhuis-op-wielen parkeert. Tijdens de KCK Camper Challenge mogen 6 duo’s een week lang rondreizen in een luxe camper van de Erwin Hymer Group, via een vooraf uitgestippelde route: de Burgenstrasse in Beieren, die langs kastelen, burchten en leuke stadjes voert. De Challenge-deelnemers zijn die-hard kampeerders die nog nooit met een camper op stap zijn geweest en via het ANWB-magazine kunnen ontdekken hoe deze manier van vakantievieren bevalt. De groene omgeving van Beieren heeft prachtige binnenwegen: ideaal voor de camper. Elke dag moeten de Challengers een of meerdere opdrachten uitvoeren en het team dat aan het eind van de week de meeste uitdagingen succesvol heeft volbracht, mag nog een week rondtoeren in een camper van de Erwin Hymer Group. Aflevering-8 is dus extra spannend!

T@B Offroad en Knaus Sport

Fiona behandelt deze week de stoere Offroad-uitvoering van de leuke kleine T@B 320, een sportieve caravan van de Knaus-Tabbert Groep. Het cultcaravannetje is recent vernieuwd en heeft meer ruimte binnen, terwijl z’n aansprekende vorm ongewijzigd is gebleven. Ook kijken we in de Knaus Sport, een moderne gezinscaravan met een stapelbed voor de kinderen, een badkamer en een comfortabel tweepersoonsbed voor de ouders. Fiona demonstreert de kampeerstoelen van Crespo; binnen Europa vallen Nederlanders op door hun lengte en speciaal voor hen ontwikkelde Crespo handige klapstoelen voor lange mensen. Verder bekijken we in deze aflevering van KampeerTV de handige de ACSI Europa App, waarmee je op je smartphone alle campings in je omgeving kunt vinden. Fiona brengt een bezoek aan camperbedrijf Bakker en laat zien hoe handig de tassen van Car-bags zijn: op maat gemaakt voor de meeste personenauto’s, waardoor ze perfect in de kofferbak passen! Kookjournalist Felix Wilbrink heeft een recept met mosseltjes in een bedje van stro – dat moet je gezien hebben!

Tips van de redactie:

Ben je op zoek naar een goede gebruikte, of misschien wel een nieuwe caravan, vouwwagen of camper? Kijk dan op CampersCaravans.nl. Daar vind je een enorm overzicht van occasions, actiemodellen en nieuwe kampeermiddelen en accessoires. En op camperscaravans.nl kun je je ook abonneren op het digitale magazine. Gratis!