Afleveringen

KampeerTV – aflevering-7 (19 maart 2017)

Het voélt als buitenland, maar het ís zo dichtbij: de Belgische Ardennen. Die vormen het decor voor aflevering-7 van KampeerTV. Loran kampeert dit keer op Parc La Clusure, een prachtige camping tussen bossen, heuvels en prachtige dorpjes!

Op een goed uur sturen vanaf de grens vind je de Belgische Ardennen, met de betoverende camping Parc La Clusure, dé plek om te ontspannen of om juist lekker actief te genieten in de natuur. Fiona bekijkt deze week de stoere Sport&Fun-caravan van Knaus en een heel bijzondere droomcamper…

Parc La Clusure

Camping Parc La Clusure onderscheidt zich door een fanatiek en enthousiast animatieteam waarbij de oudere kinderen zélf inspraak hebben in wat er georganiseerd wordt. Van actief mountainbiken, boogschieten en de zipline, tot aerobattle in de boomtoppen of een relaxte kampvuuravond met alle pubers van de camping. Loran kampeert dit keer mee met René en Bianca. De kids nemen de tv-presentator mee naar het klimparcours in de omgeving: tokkelen, abseilen: het kan er allemaal! In de omgeving van de camping kun je interessante excursies maken, zoals naar een van de vele oorlogsmusea, de Grotten van Han of een van de tientallen bierbrouwerijtjes en kloosters waar nog steeds Trappistenbier wordt gebrouwen. Parc La Clusure – met Nederlandse leiding – staat bekend om de activiteiten die er worden georganiseerd, zoals wedstrijdjes met een rubberen band in de stromende beek langs de camping, de legendarische spooktocht en de jaarlijkse Westernavond: vanavond wordt het… line-dancen in het campingrestaurant – yiihaaa!

Knaus, Globedrôme en ACSI

Culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf tovert deze aflevering van KampeerTV een spannend recept uit z’n hoge hoed, met marshmallows en bananen uit het kampvuur. En Fiona behandelt deze week een sportieve caravan van KNAUS: de Sport&Fun die door de ANWB werd uitgeroepen tot ‘Caravan van het Jaar’. Bijzonder aan de Sport&Fun is de brede achterdeur, waar je zo een paar surfplanken naar binnen schuift. De caravan beschikt over een vast tweepersoonsbed dat in hoogte verstelbaar is: eronder passen zomaar twee fietsen – handig! Bij camperbedrijf Mobiledrôme bekijkt Fiona de zesde generatie van de bijzondere Globedrôme-camper, die exclusief  voor Mobiledrome wordt geproduceerd. Verder scrollen we door de handige ACSI Eurocampings website en bij Bakker Campers helpt Fiona twee enthousiaste kampeerders kiezen tussen een gebruikte Hymer-kampeerauto en een Bürstner Solano halfintegraalcamper. Kampeertip: de tassen van Car-Bags: op maat gemaakt voor de meeste personenauto’s, waardoor ze perfect in de kofferbak passen!

Tips van de redactie:

Ben je op zoek naar een goede gebruikte, of misschien wel een nieuwe caravan, vouwwagen of camper? Kijk dan op CampersCaravans.nl. Daar vind je een enorm overzicht van occasions, actiemodellen en nieuwe kampeermiddelen en accessoires. En op Camperscaravans.nl kun je je ook abonneren op het digitale magazine . Gratis!