Afleveringen

KampeerTV – aflevering-6 (12 maart 2017)

Wandelen, ‘bisons’ spotten of kitesurfen… En dat gewoon in eigen land? In aflevering-6 van KampeerTV zijn we te gast op camping De Paalberg, op de Veluwe: een prachtig stukje natuur in eigen land!

Centraal in Nederland ligt… de Veluwe. Loran kampeert met de familie De Groot, die al jááren op camping De Paalberg komen. Ze gaan uit hun dak bij pretpark Julianatoren terwijl Fiona de bedden test in een Knaus Südwind Silver Selection: een caravan van Duitse makelij.

De Veluwe

Loran gaat op stap met Paul en Linda de Groot en hun kinderen Nathalie, Chantal en Rick. Ze komen al jaren op camping De Paalberg <<link naar www.paalberg.nl >> in Ermelo en kennen alle leuke plekjes van het Nationale Park de Hoge Veluwe. Zoals het bijzondere gebouw van Radio Kootwijk en natuurlijk pretpark Julianatoren, met meer dan 60 attracties voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Leuk om te wandelen zijn de bossen en heidevelden van de Veluwe, waar je wisents – een soort bison – kunt tegenkomen. En heb je wat oudere kinderen, dan moet je natuurlijk naar Klimbos Ermelo: een van de vijf klimparken van de Veluwe, waar je een parcours kunt afleggen tussen de boomtoppen.

Loran valt vandaag met zijn neus in de boter want vader Paul heeft een grote liefde voor barbecueën – samen met de familie prikt Loran dus graag een vorkje mee! We bladeren ook nog even door de ACSI-gids Klein & Fijn, een handige campinggids met sfeervolle kampeerterreinen met niet meer dan 50 staanplaatsen.

Knaus en Isabella

Fiona bekijkt deze week een caravan van Knaus. Een bijzondere caravan, want de Südwind Silver Selection is speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld, met veel inbreng van het Nederlandse Knaus-dealernetwerk. De Südwind is uitgerust met allerlei slimme snufjes, zoals ledverlichting en handige USB-stopcontacten om je telefoon en tablet op te laden. Verder laat Fiona de slimme details zien die van ’n Isabella een tópvoortent maken, zoals de Ten Cate-doeksoorten, de lichtgewicht tentstokken en de uitgebreide ventilatiemogelijkheden. Bij Bakker Campers bekijkt Fiona een Hymer Exsis-i integraalcamper. Als kampeertip heeft ze de tassen van Car-bags. Die zijn op maat gemaakt voor de meeste personenauto’s waardoor je je vakantiebagage perfect in de kofferbak past. Als je ’n beetje systematisch inpakt, raak je nooit meer iets kwijt! Culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf laat zien hoe je op de camping in een handomdraai Chili con Carne maakt. Met Spaanse chorizo-worst, chilikruiden en…  chocoladepoeder!

Tips van de redactie:

Ben je op zoek naar een goede gebruikte, of misschien wel een nieuwe caravan, vouwwagen of camper? Kijk dan op CampersCaravans.nl. Daar vind je een enorm overzicht van occasions, actiemodellen en nieuwe kampeermiddelen en accessoires. En op camperscaravans.nl kun je je ook abonneren op het digitale magazine. Gratis!