Afleveringen

KampeerTV – aflevering-5 (5 maart 2017)

Bij Midden-Limburg denk je niet meteen aan water, strand en boten. Toch vind je dat allemaal op camping Marina Oolderhuuske, bij Roermond. In aflevering-5 van KampeerTV vermaken Loran en Fiona zich op de Maasplassen!

Kamperen in eigen land is nog altijd razend populair. KampeerTV strijkt neer in Midden-Limburg, bij Roermond. Daar vind je camping Marina Oolderhuuske, maar ook de Designer Outlet Roermond, waar je kunt shoppen voor grote merken met kleine prijzen. En daar zijn Fiona en Loran, als rasechte Hollanders, dól op!

Kamperen in Midden-Limburg

In deze aflevering van KampeerTV gaat Loran op stap met Evert en Pidy Pol in Midden-Limburg. Samen met kleindochter Hannah en haar vriendinnetje Lieke staan ze met hun klassieke Eriba Puck-caravannetje op camping Oolderhuuske, omringd door water. Hier vind je de Maasplassen: een langgerekt watersportgebied parallel aan de Maas, dat ontstaan is door grindafgravingen. Loran ontmoet de familie Pol aan de waterkant, waar Evert de op de camping gehuurde zeilboot met eenzame klasse door het water stuurt. Loran gaat met de meiden shoppen in het Designer Outlet Roermond en daarna gezellig uitblazen op een terrasje in historische binnenstad van Roermond.

In aflevering-5 van KampeerTV komt ook het Nationale Park de Grote Peel aan bod. Als je hier gaat wandelen, veert de veenbodem mee op je voetstappen. Op camping De Lakens ontmoeten we de ACSI-inspecteur die iets meer vertelt over de ACSI Club-ID: een handige card waardoor je je paspoort niet op de campingreceptie hoeft af te geven.

Weinsberg caravan

Fiona behandelt deze week een caravan van het Duitse merk Weinsberg: de CaraTwo is voorzien van een vast tweepersoonsbed, een keuken en een complete badkamer, met toilet. Voor de prijs van een gebruikte caravan koop je bij Weinsberg een nieuwe! Fiona ontmoet Jan en Lida, bij Bakker Campers. Zij willen met een camper Europa gaan verkennen zodra ze hun motorboot hebben verkocht. Wordt het een Hymer B-klasse of toch die Franse Rapido-camper, die ze bij Bakker hebben zien staan? Daar denken ze nog even over na, terwijl culinair journalist Felix Wilbrink – bekend van zijn kookrubriek in De Telegraaf – laat zien hoe je de perfecte entrecote bereidt op de gasbarbecue. Want dát hoort natuurlijk ook bij kamperen! Als kampeertip laat Fiona de tassen van Car-bags zien. Die hebben handige afmetingen en zijn op maat gemaakt voor een groot aantal personenauto’s. Door slim in te pakken, raak je nooit iets kwijt in je vakantiebagage!

Tips van de redactie:

Ben je op zoek naar een goede gebruikte, of misschien wel een nieuwe caravan, vouwwagen of camper? Kijk dan op CampersCaravans.nl. Daar vind je een enorm overzicht van occassions, actiemodellen en nieuwe kampeermiddelen en accessoires. En op camperscaravans.nl kun je je ook abonneren op het digitale magazine. Gratis!