Afleveringen

KampeerTV – aflevering-4 (26 februari 2017)

100% zongarantie, een zalig zandstrand en palmbomen. Bij Tropical Islands, in Duitsland, hoef je je nooit meer zorgen te maken over ’t weer. In aflevering-4 van KampeerTV trekt Loran z’n zwembroek er voor aan!

Bij de Oosterburen, vlak onder Berlijn, ligt Tropical Islands: een overdekt vakantieparadijs in een voormalige zeppelinfabriek. Dát moet je zien en meemaken! Fiona kampeert in deze aflevering met een compacte buscamper van Knaus en wordt meteen verliefd op de LMC Passion-caravan.

Kamperen bij Tropical Island

TV-presentator Loran heeft een uitnodiging gekregen van de familie Germans en hun zoons Bastiaan, Mathijs en Joppe. Ze gaan al jaren op vakantie met (tante) Ria en zoon Tim. Loran kampeert me ze mee in de enorme, tot vakantieparadijs omgetoverde ‘Dome’, ooit bedoeld als productiehal voor zeppelins. In Tropical Islands kun je je hart ophalen: je kunt zwemmen, er zijn glijbanen tot in de nok van de ‘Dome’ en je kunt van de wildwaterglijbaan af tot het je duizelt. Er is een tropisch zandstrand, er zijn enorme zwembaden, er is een terrein voor midgetgolf, er zijn themarestaurants en in de kidsclub worden de allerkleinsten vermaakt. Het enige wat Loran nodig heeft is een korte broek, want in Tropical Islands is het de hele dag 28 graden. Het vakantiepardijs ligt in het Spreewald een prachtig natuurgebied in Duitsland. En het is vlakbij Berlijn, de camping van Tropical Islands is een ideale uitvalsbasis voor een dagtrip naar deze prachtige stad.

Knaus buscamper

Buscampers zijn hót. Je hebt alle faciliteiten aan boord voor een perfecte rondtrekvakantie en zo’n busje stuurt als een personenauto – Fiona is er dol op. De Knaus Boxstar Freeway heeft comfortabele bedden, een prima keukentje en als je de cabinestoelen omdraait, heb je een zithoek waar je met vier personen kunt ontbijten. Of borrelen natuurlijk! Terwijl culinair journalist Felix Wilbrink laat zien hoe je op de camping scrambled eggs maakt, duikt Fiona Yauw nog even in de LMC Passion-caravan: een luxe familiecaravan die van alle gemakken is voorzien, tot en met een complete badkamer waarin je dus gewoon kunt douchen. Om verliefd op te worden! Bij Bakker Campers ontmoet ze twee enthousiaste vakantiegangers die net hun zeilboot hebben verkocht en nu op zoek zijn naar een kampeerauto. Fiona helpt ze kiezen tussen een camper van het Franse merk Chausson en een Duitse Bürstner.

Tips van de redactie:

In de vierde aflevering van kampeerTV laat Fiona zien hoe handig de tassen van Car-bags zijn: perfect op maat voor bijna alle auto’s. Zo raak je niets meer kwijt!

Ben je op zoek naar een goede gebruikte, of misschien wel een nieuwe caravan, vouwwagen of camper? Kijk dan eens op CampersCaravans.nl. Daar kun je je ook abonneren op het digitale magazine. Gratis!