Afleveringen

KampeerTV – aflevering 2 (12 februari 2017)

De ‘Big Five’ van de Veluwe: die zoekt Loran in aflevering-2 van KampeerTV. Fiona bekijkt een hippe familiecaravan van Tabbert en we vieren een feestje met Isabella-voortenten.

De Veluwe staat in de schijnwerpers van aflevering-2 van KampeerTV. We kamperen op camping De Wildhoeve in het op één na grootste natuurgebied van Nederland. Fiona verbaast zich over de luxe in de hippe Tabbert-familiecaravan en we bekijken de Moment 300: een feestelijke gezinstent waarmee Isabella z’n 60-jarig bestaan viert.

Camping De Wildhoeve

Loran gaat deze week op bezoek bij familie Van der Feek, die met hun caravan op camping De Wildhoeve staan. Vanuit de voortent wandelen de ‘Feekies’, zoals ze zichzelf noemen, zó de bossen in, want de camping grenst aan de Kroondomeinen, middenin de natuur. Kids Mirco (12) en Daisy (7) willen op camping De Wildhoeve ‘Woudloper’ worden, met het speciale ontdek-de-natuur programma, waarmee de camping een innovatieprijs van de ANWB heeft gewonnen. Samen met de familie én boswachter-Henk gaat Loran op zoek naar de ‘Big Five’ van de Veluwe: wilde zwijnen, edelherten, reeën, vossen en dassen. Daarna bezoeken ze het Nationale Park de Hoge Veluwe op de gratis leenfietsen en bekijken ze het Jachthuis Sint-Hubertus en het Kröller-Müller museum. Terug op de camping trakteert Ron van der Feek het gezelschap op een heerlijke BBQ. Camping De Wildhoeve wordt elk jaar gecontroleerd – en helemaal okay bevonden – door de inspecteurs van de ACSI.

Hippe familiecaravan

Fiona bekijkt de compleet nieuwe familiecaravans waarmee Tabbert een nieuwe koers heeft ingezet. De Tabbert PEP is voorzien van alle mogelijke luxe, waaronder een keuken, verwarming, toilet en een hagelbestendig dak. Maar het is vooral de styling die opvalt: frisse kleuren en veel lichtinval door de ramen en dakvensters. Samen met de specialisten van Isabella – bekend van de voortenten – bekijkt Fiona de Momentum 300 waarmee Isabella z’n 60-jarig jubileum viert: het is een replica van de populaire gezinstent waarmee het merk doorbrak in thuisland Denemarken. Bij Bakker Campers helpt Fiona twee aspirant-camperaars kiezen uit twee kampeerauto’s en heeft ze handige inpaktips voor de vakantiebagage, met de handige tassen-op-maat van Car-Bags.

Tips van de redactie: 

Op de Veluwe kun je kennismaken met Veluwse streekproducten, oude ambachten en wat dacht je van watersporten op de Randmeren? In de omgeving van camping De Wildhoeve kun je rondkijken bij een forellenkwekerij. En met kinderen is het klimbos natuurlijk helemaal leuk! En wist je dat je op de Veluwe ook een echt kasteel kunt bekijken? Kasteel de Cannenburch in Vaassen! Meer spannende uitstapjes vind je op www.visitveluwe.nl. En heb je zelf ook gekampeerd op de Veluwe en leuke tips? Klik hier!

Slimme kampeeracessoires, caravans, campers vind je bij CampersCaravans – abonneer je meteen op het digitale magazine. Gratis!