Afleveringen

KampeerTV – aflevering 1 (5 februari 2017)

In aflevering 1 van KampeerTV kamperen we in Luxemburg, een land vol prachtige bossen en grillige rotsformaties. Presentatrice Fiona rijdt met een Weinsberg-camper en bekijkt een moderne gezinscaravan van Dethleffs.

In de eerste aflevering van KampeerTV gaat presentator Loran von Liebenstein kamperen in het Groothertogdom Luxemburg, na Malta het kleinste land van Europa. Hij bezoekt de familie Laning op camping Nommerlayen. Presentatrice Fiona Yauw bekijkt deze aflevering een halfintegraal camper van Weinsberg en een moderne gezinscaravan van Dethleffs.

Camping Nommerlayen
Rick en Hendrika Laning hebben hun caravan neergezet op camping Nommerlayen, een echte familiecamping voor kinderen van alle leeftijden. Elke dag worden er sportieve activiteiten georganiseerd rond het verwarmde zwembad, het voetbalveld en de andere sportfaciliteiten. Maar de familie Laning is ook he-le-maal weg van de schitterende omgeving. Je verwacht het misschien niet, maar op niet meer dan een paar uurtjes rijden van Nederland kun je hier prima wandelen – of mountainbiken! – langs kliffen, rotsformaties en smalle ravijnen in het Müllerthal. De heuvels en de mooie natuur maken het gebied tot een populaire bestemming voor kampeervakanties, maar in de directe omgeving van de 5-sterren camping kun je ook heerlijk kanoën. En na zo’n actieve dag steek je op de camping lekker je Weber-barbecue aan! Handig om te weten: camping Nommerlayen staat ook vermeld in de ACSI-campinggidsen. Jaarlijks controleren meer dan 300 inspecteurs bijna 10.000 campings aan de hand van een uitgebreide checklist.

Comfortabel kamperen
Fiona rijdt in deze aflevering met een splinternieuwe Weinsberg Pepper: een zogenaamde ‘halfintegraal’ camper die afgeladen is met luxe opties, zoals airco, televisie, comfortabele bedden en een ruime douche/toilet. In KampeerTV bekijken we ook een Dethleffs-caravan die de ontwerpers helemaal hebben opgefrist. In de speciale Avantgarde-uitvoering van deze caravan zie je hippe kleuren en kun je met het hele gezin lekker aan tafel. Ook het toilet in deze Dethleffs caravan is nieuw ontworpen door het team van designers en dan heb je de luxe keuken – met warm water! – nog niet gezien!

In aflevering 1 van KampeerTV helpt Fiona twee kampeerders kiezen tussen verschillende modellen kampeerauto’s, bij camperbedrijf Bakker. Én ze heeft tips om de auto slim in te pakken als je op vakantie gaat, met de bagagetassen van Car-Bags. Die fabrikant maakt tassen op maat voor vrijwel alle personenauto’s – handig!

Tips van de redactie:

  • Wil je net als de familie Laning de Luxemburgse natuur in en kilometerslange wandelingen of fietstochten maken? Kijk hier voor meer info.
  • Meer caravans, campers en slimme kampeeracessoires vind je bij CampersCaravans  – abonneer je meteen op de nieuwsbrief  en ontvang het digitale magazine. Gratis!