Campings

Eurocamping Nommerlayen

Eurocamping Nommerlayen ligt direct gelegen aan het wandelgebied Nommerlayen en vormt de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke kampeervakantie.

Met eigen tent, caravan of een huuraccommodatie. De camping heeft 396 kampeerplaatsen van 90 – 120 m2 die voorzien zijn van een eigen waterkraan, afvoer, een nachtlamp en een stroomaansluiting van 2 of 16 ampère. Daarnaast heeft de camping 13 kampeerplaatsen van 70 – 100 m2 zonder deze voorzieningen. De kampeerplaatsen worden door een beukenhaag gescheiden van elkaar. Daarnaast is het mogelijk om een stacaravan, chalet of cottage te huren.

Het zwembad met zijn schuifbaar dak is de eyecatcher van de camping. In de vroege ochtenduurtjes baantjes trekken in het 50 meter bad. Of wat later op de dag in een reuze hamsterbal over het water “lopen”. Animatie staat hoog in het vaandel. Tijdens de schoolvakanties zorgen wij voor een gevuld programma. Van knutselen, tafeltennis, mega glijbaanrace, basketbal, georganiseerde wandelingen, theater, waterpolo, kaartavonden, darts, live muziek tot disco voor de kleintjes, tieners en de jeugd. Voetballen: Van bambini tot veteraan, voor alle leeftijdsgroepen worden er trainingsuurtjes gegeven. Met als afsluiter natuurlijk een heus toernooi!

Bij de snackbar kun je terecht voor een uitgebreid assortiment aan snacks en smaakvolle huisgemaakte pizza’s. Kleine meeneemmaaltijden zijn mogelijk, maar de snacks kunnen ook ter plekke worden gegeten. In het restaurant kun je terecht voor het dagmenu en andere smaakvolle variaties. De bar ligt direct naars het zwembad waar  je terecht kunt voor zowel alcoholische als niet-alcoholische drankjes, ijs, koffie en kleine maaltijden als gebak en ijs. Verder kun je in de winkel terecht voor het gebruikelijk en dagelijkse assortiment.

Direct vanaf de camping kun je prachtig wandelen dwars door de grillige rotsformaties met steile wanden en duistere grotten.  Ook aan de mountainbikers is er gedacht. Er ligt een schitterende route net langs de camping. Een mountainbike huren kan natuurlijk ook! Omdat Luxemburg zo’n klein landje is kunt u heerlijke uitstapjes maken door het hele land. Bezoekt het kasteel van Vianden, neem een duik in het stuwmeer van Esch-sur-Sûre, bootvaart op de Moezel of lekker slenteren in de hoofdstad.

Het Groothertogdom is een klein land. Toch verrast Luxemburg zijn vakantiegangers met de afwisseling die het biedt. Camping en Luxemburg zijn daarbij bijna synoniemen. Rekening houdend met het bevolkingscijfer heeft Luxemburg het grootste aantal campings in heel Europa. Wie in Luxemburg een accommodatie huurt of gaat kamperen met een eigen uitrusting, kan kanoën, klimmen, wandelen, mountainbiken, fietsen of cultuur opsnuiven. De natuur in Luxemburg biedt zowel professionele als de ongeoefende mountainbiker de mogelijkheid om deze sport te beoefenen. Door het hele land zijn er diverse Mountainbike routes uitgezet op allerlei niveaus.

Ook Larochette, dat wordt gekroond door een romantische kasteelruïne, bevindt zich vlakbij. De prachtige stad Luxemburg, waar de politiek voor heel Europa wordt bedreven, leent zich perfect voor een dagexcursie. De Luxemburgse bergen horen bij de Ardennen.

Eurocamping Nommerlayen is een camping van Leading Campings. De Leading Campings zijn een aaneensluiting van op het ogenblik 40 topcampings in heel Europa. In 2013 mochten kreeg de camping de prijs voor ‘beste familiecamping van het jaar’ van de ANWB. Ook dit jaar ontving de camping het predicaat ‘Best 2016’ van de ANWB.

Meer informatie: Eurocamping Nommerlayen