Kampeer regio's

Eijsden-Margraten

In Eijsden-Margraten, de uitgestrekte Zuid-Limburgse gemeente in het zuidelijkste puntje van Nederland, kun je met recht grenzeloos genieten.

De gemeente telt 15 mooie dorpen, 13 gehuchten en 13 lieflijke buurtschappen. De gemeente kent een rijke historie in een uniek en bijzonder mooi grensgebied midden in de Euregio.

Laat je onderdompelen en proef van al het goede dat Eijsden-Margraten te bieden heeft. Van de Maas tot op het Plateau en in het Heuvelland. Hier kun je op het ritme van de seizoenen genieten van eerlijkheid en puurheid. In het voorjaar wegdromen tijdens een picknick in een prachtig bloesemlandschap en in de zomer vers geplukte kersen langs de weg kopen.

Al fietsend of wandelend ontdek je een uniek stukje Nederland. Laat je zintuigen prikkelen en ontdek de pittoreske dorpjes met historische straatjes en pleinen. Eijsden-Margraten verrast met haar romantische kloosters, kastelen, (water)molens en statige vierkanthoeves. Bewonder de vele typisch Zuid-Limburgse vakwerkhuizen. Onthaasten doe je te midden van prachtige hellingbossen en grotten, de vele fruitgaarden en heuvels, holle wegen en glooiende graanakkers. Er zijn volop mogelijkheden voor recreatie op of aan het water van de Maas, de rivier die in Eijsden Nederland binnenkomt. Van vissen, zwemmen aan een dagstrand en natuurlijk varen en aanmeren in een jachthaven.

 

Een voet- en fietsveer verbindt hier Nederland met België en het Sint-Pietersberggebied. Ervaar de rijke tradities, de gastvrijheid en de hartelijkheid van de mensen in deze landstreek met zijn voortreffelijke streekgastronomie. Een smaakvolle beleving is hier vanzelfsprekend. Proef van het uitgebreide assortiment aan vers fruit en de vele streekproducten waaronder stroop, de echte Limburgse fruitvlaaien, slagersworsten, jams, honing, sappen en wijnen.

Grenzeloos genieten krijgt hier wel een heel letterlijke betekenis, met de stadse flair van Maastricht, Aken of Luik en het authentieke Belgische achterland op fiets- en loopafstand!

Meer informatie: Eijsden-Margraten