Campings

Camping BestCamp Bertrix

Ardennen Camping Bertrix ligt in een schitterend gelegen terrassencamping tussen Bastogne en Buillon. Op deze camping kunt u kamperen of een luxe stacaravan huren.

De camping is ruim opgezet en heeft ruime kampeerplaatsen. De kampeerplaatsen beschikken over een oppervlakte van 100 m2, over 10 ampère elektriciteitsaansluiting en liggen in een groene omgeving. Er is ook de mogelijkheid om een accommodatie te huren. Over de camping staan vijf sanitair gebouwen verspreid. Daarnaast verhuurt de camping gethematiseerde Kabouter Plop Familietenten met een rood dak met witte stippen!

De camping heeft diverse activiteiten voor klein en groot. Zo heeft de camping twee grote verwarmde buitenzwembaden met voor de jongste bezoekers een peuterzwembad met glijbaan. Bij de zwembaden staat een houten chalet met een bar, een pizzeria en sauna. Daarnaast heeft de camping een bar, restaurant en een groot zonneterras waar je terecht kunt voor drankjes en maaltijden. Verder is er voor de kinderen een speeltuin, een survivalparcours en een overdekte recreatiezaal. De camping beschikt ook over een winkel waar je terecht kunt voor verschillende dranken, etenswaren, warme broodjes en de krant. Voor de sportliefhebbers zijn er verschillende faciliteiten als een voetbalveld, basketbalveld, tennisbanen, tennistafels en jeu de boules banen.

Steeds meer mensen ontdekken de charme en recreatiemogelijkheden van de Belgische Ardennen. Voor deze eersteklas vakantiebestemming hoef je niet ver te rijden en de prachtige natuur met bossen en heuvels zorgt voor een op en top vakantiegevoel. De Ardennen is een aanrader voor een lange vakantie, maar ook voor een weekendje weg of een tussenstop op weg naar het Zuiden.

In de omgeving van de camping liggen verschillende historische steden als Buillon en Bastogne. Het middeleeuwse stadje Buillon ligt in het Ardense woud en wordt omarmd door de rivier Semois. Bastogne is van oudsher een handelsstad, gespecialiseerd in leder- en ijzerbewerking en productie van wol. Het centrum van Bastogne is door de jaren heen verandert, maar het is wel een handelsstad gebleven. Saint-Hubert is het toeristisch centrum van de Ardennen en ligt gelegen in een bosrijke omgeving. In Saint-Hubert zijn er diverse bezienswaardigheden als het Abtenpaleis, de basiliek, het kasteel en het wildpark. In Betrix zelf hoeft u zich ook niet te vervelen. Je kunt een boekje brengen aan de leisteenmijn of het overdekte zwembad. Verder kun je terecht bij verschillende cafés en restaurants. Tevens is het een goed vertrekpunt voor wandelingen en fietstochten in de omgeving.

Naast de historische steden liggen er ook bezienswaardigheden en attracties in de buurt van de camping. In Buillon kun je het middeleeuwse kasteel bezoeken of een ritje maken in één van de toeristische treinen die rondrijdt door de oude wijken van Bouillon. Daarnaast vind je het Belgisch wildpark Parc Animalier de Buillon. In Fourneau Saint-Michel zijn verschillende musea die je kunt bezoeken. Je kunt ook een bezoekje brengen aan het Euro Space Center, hier vind je onder andere diverse thematische zones met specialie effecten en het internationale ruimtestation.

Meer informatie: BestCamp Bertrix

1 reactie

  1. Leuke uitzending met Ardennen Camping Bertrix. Zijn er afgelopen zomer geweest en krijgen gelijk weer zin van de beelden. Onze kinderen vonden het speelbos ook geweldig. Grappig om Felix de Vos in het speelbos te zien. Misschien gaan we komend jaar in de meivakantie naar Bertrix. Wat ons betreft een aanrader!