Kampeer regio's

Bourgogne

De wijnstreek Bourgogne, ook wel Bourgondië, ligt in Midden Frankrijk. 

De Bourgogne bestaat uit vier departementen: Côte d’Or, Nièvre, Saône-et-Loire en Yonne. Met hoofdstad Dijon is Côte d’Or is de bekendste departement. Nièvre staat bekend om de wouden en meren en is favoriet bij wandelaars en natuurliefhebbers. In het zuidelijkste deel van de Bourgogne ligt Saône-et-Loire. Het is het departement waar wijnen vandaan komen en waar het glooiende land je uitnodigt tot wandelingen en fietstochten. Yonne is het noordelijkste stuk van de Bourgogne. De streek biedt veel historie en glooiende landschappen.

De Bourgogne kent vele historische dropen en steden. De steden Beaune en Dijon hebben nog veel historische gebouwen en Beaune is het hart van de Bourgogne als het om wijn gaat. Het is de streek bij uitstek in Frankrijk waar liefhebbers van lekker eten, drinken en cultuur hun hart op kunnen halen.

Behalve lekker eten valt er tijdens de vakantie nog veel meer te ontdekken in de Bourgogne, zo zijn er vele kastelen en musea en het grote natuurpark de Morvan. De regio leent zich ook goed voor een fietsvakantie. De routes door de wijngaarden, paden langs de kanalen en de Morvan zijn zeker de moeite waard om op de fiets te ontdekken.

Voor meer informatie over deze streek: Bourgogne