Kampeer regio's

Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen wordt gekenmerkt door heuvels, riviertjes en bossen en kent een Franstalig en Duitstalig gedeelte.

Het Duitstalige gebied wordt ook wel de Belgische Eifel genoemd. Het gebiedt heeft kent een lange historie en heeft kleine, authentieke dorpjes en oude burchten. Men spreekt over de Hoge Ardennen en de Lage Ardennen. De Hoge Ardennen ligt boven het stroomgebied van het riviertje de Ourthe en heeft meerdere heuvels boven de 500 meter. De Lage Ardennen ligt in het zuidwesten. Bekende rivieren zijn de Amblève, Semois en Ourthe.

Het gebied kent enkele grote steden zoals Namen en Luik. De kleinere plaatsen hebben allemaal hun eigen karakteristieke kenmerken zoals de oude dorpspleintjes, kastelen, riviertjes, heuvels en bossen.

Er zijn vele bezienswaardigheden en mogelijkheden om te recreëren. Naast de heuvels, riviertjes en grotten zijn er ook culturele bezienswaardigheden zoals musea en abdijen. Verder zijn er mooie wandel- fiets- en kanoroutes. In de Belgische Ardennen kan er ook geskied worden en zijn er veel langlauf paden en mogelijkheden om te sleeën. Butgenbach, Eupen, Spa, Waimes, Malmedy en Vielsalm zijn de belangrijkste skipistes.