Kampeer regio's

Ardèche

De Ardèche is een streek die ligt in het zuid-oosten van Frankrijk en genoemd is naar de rivier Ardèche. 

De streek heeft een oppervlakte van 5529 km2 en wordt begrensd door de departementen Drôme, Vaucluse, Gard, Lozère, Haute-Loire, Loire en het bekende natuurreservaat de Cevennen.

Het gebied staat bekend om zijn diepe kloven, woeste hoogvlakten, grotten, kale vulkanische bergen en uitgestrekte bossen. Het noorden staat ook wel bekend als de groene Ardèche, met rond de hoofdstad Privas uitgestrekte grasvlakten en bossen. Het zuiden daarentegen is veel woester en heeft een van de meest gevarieerde landschappen van Zuid-Frankrijk.

Lachamp-Raphaël is de hoogst geleden plaats van de Ardèche en ligt op 1320 meter hoogte. Saint-Martin-d’Ardèche is de laagst gelegen plaats en ligt om 50 meter hoogte. Natuurliefhebbers en liefhebbers van (extreme) sporten zitten hier goed. Het heuvelachtige landschap met vele bossen, kliffen, grotten, rotsstrandjes en snelstromende rivieren is ideaal voor een actieve vakantie. Zo kun je onder andere canoying, klimmen, kanoën en raften.

Daarnaast is de Ardèche een fantastische plek voor motorrijders. Maar ook liefhebbers van cultuur hebben hier genoeg te beleven. Zo vind je in Nîmes, Avignon, Montélimar, Balazuc en Vallon Pont d’Arc bijzondere bezienswaardigheden. Je vindt er ook talloze wijngaarden.

Ook strandliefhebbers kunnen terecht in de Ardèche. Langs de oevers van de rivier de Ardèche zijn talloze keien- en zandstrandjes te vinden.