Kampeer regio's

Achterhoek

De streek ten oosten van de rivier de IJssel is algemeen bekend als de Achterhoek: een streek met bossen, landgoederen, kastelen, kleine rivieren en pittoreske dorpjes.

Het oostelijke deel van de Achterhoek vormt de landsgrens met Duitsland. Niet alleen per auto, maar ook per fiets rijd je ongemerkt van Nederland naar Duitsland. Door de ‘groene’ grensovergangen, die speciaal zijn aangelegd voor fietsers en wandelaars, en bijna twaalfduizend hectare bos is de Achterhoek de perfecte plek om te wandelen of te fietsen. Niet verwonderlijk dat de Achterhoek door de fietsersbond is uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland. Met een netwerk van fietsknooppunten kun je snel en makkelijk het vervolg van je fietsroute uitstippelen. Voor de wandelaars hebben natuurbeheer- en toeristische organisaties een scala aan wandelroutes uitgezet, die voorzien zijn van bordjes of paaltjes.

De Achterhoek kent vele buitenverblijven van de Oud-Gelderse Adel die verspreid liggen in het landschap. In de loop der jaren is het beheer overgedaan aan een externe partij, zoals Natuurmonumenten. Doordat veel kastelen nog bewoond zijn, is het aantal van binnen te bezichtigen kastelen beperkt. Wel is er meestal een prachtige fiets- of wandelroute die over het landgoed voert en kan het kasteel bekeken worden vanuit de bij het kasteel behorende tuin.

In de Achterhoek vind je heel veel musea, in elk dorp of stadje dat je bezoekt is er wel een. Door een bezoek te brengen aan een musea leer je meer over de cultuur en de geschiedenis van de streek. De rust en ruimte van de streek hebben voor een groot aantal galerieën en beeldentuinen gezorgd. Er wordt van alles gemaakt en geëxposeerd. Zowel eigen werk, als het werk van bekende kunstenaars.

Naast de vele fiets- en wandelroutes heeft de Achterhoek een breed scala aan attracties. Zowel binnen als buiten is er veel te beleven.

Meer informatie: Achterhoek